عدالتخواهان دانشگاه فسا

یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ کُونُواْ قَوَّامِینَ بِالْقِسْطِ.....(نساء 135).. اى کسانى که ایمان آورده ‏اید پیوسته به عدالت قیام کنید....

عدالتخواهان دانشگاه فسا

یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ کُونُواْ قَوَّامِینَ بِالْقِسْطِ.....(نساء 135).. اى کسانى که ایمان آورده ‏اید پیوسته به عدالت قیام کنید....

عدالتخواهان دانشگاه فسا
طبقه بندی موضوعی

در روز دوشنبه 4 اسفند از ساعت 16 الی 18 همایشی تحت عنوان (بررسی تبعات وپیامدهای تجاری سازی شهرها) در اتاق 101 دانشکده مهندسی برگزار شد .

این مراسم نیز به مانند سایر مراسمات با تلاوت قرآن وپخش سرود ملی آغازشدوپس از آن آقای محمدی زاده کارگردان مستند بیراهه به بیان توضیحاتی پیرامون مستند پرداخت.

آقای محمدی زاده گفت: مستند بی راهه یک مستند محلی است که برای همه ی مسئولین شهرسازی ؛سازمان بازرسی ارسال شده است .در تولید این کار کارشناسی بسیتر قوی انجام گرفته وبا کارشناسان شهرسازی ومسئولین استانی صحبت شده است وبه دلیل حساسیت موضوع این کار ازشبکه یک پخش شد ؛با توجه به مشکلاتی که در پخش روبرو گشت. 

                                          

محمدی زاده ادامه داد: خود مستند به دو بخش تقسیم می شود.در بخش فنی مستند ؛این مستند جزء گونه های توضیحی به معنای آنکه یک دانای کل میخواهد اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهد؛ قرارمیگرد. وخیلی با مصاحبه ممکن است روبرو نباشد وبه سه دلیل مستند مشارکتی را انتخاب کردیم1- خودسلیقه است.2- وقتی زمان کم میشود ومجوزهایی صادرنمیشود روی مستند توضیحی کارمی شود.3- تحلیل ما ازشرایط است.

اصل مطلب محتوای مستند است که موفق هم عمل کرده و دلیل ساخت آن این است که استان فارس از سال 85 با بحران آب مواجه شده و تبدیل به فاجعه آبی شده است و استان باید برای آب شرب برنامه ریزی کندو چون 90% مردم این استان ثروتشان از راه کشاورزی است وقتی خشکسالی باشد ثروتشان در راه نادرست ؛درزمینه مجتمع سازی سرمایه گذاری میکنندو این باعث بیکاری شده ووقتی پول وخریداری نباشد؛ شهر روز به روز فقیرتر می شود.

بعد ازسخنرانی آقای محمدی زاده مستند 7دقیقه ای بی راهه پخش شد وسپس آقای مجتبی رئیسی فعال دانشجویی مسائل شهری به سخنرانی پرداخت .

مجتبی رئیسی گفت: اگرما اقتصاد نظام سرمایه داری را وارد کردیم چه بخواهیم چه نخواهیم تبعات فرهنگی سرمایه داری هم وارد می شود وچه ارشاد کنیم چه نکنیم درپی آن تجمل گرایی ؛ ودرپی آن چه برعلیه تجاری سازی تظاهرات کنیم چه نکنیم رخ می دهد. حالت عجیب درکشور ما این است که درکشوراگرمدلی پیدا کنیم وآن مدل بعد ازگذر چند سال تبعات خودش را نشان میدهد وخود ما به تبعات آن اعتراض میکنیم . دربحثهای توسعه وقتی حرف ازشهراسلامی میزنیم منظورمان لندن وپاریس بعلاوه اذان وحجاب نیست واین درکهای سطح پایین از انقلاب مشکل ایجاد میکند.

                                                               

الگوی توسعه ای که درقرن هست اصالتش با منافع اقتصادی است؛اگرهم ازتوسعه فرهنگی صحبت میکند منظورش توسعه فرهنگی انسانی نیست منظورش آن توسعه فرهنگی است که به منافع اقتصادی برسد اگر فرهنگ را توسعه داد وبه منافع اقتصادی نرسید این ارزشی ندارد. حضرت آقا فرمودند: "ماتوسعه را قبول نداریم ما میگوییم پیشرفت ؛چون در توسعه اقتصاد با اصالت است ولی درپیشرفت اصالت با عدالت اجتماعی است." درپیشرفت وعدالتی که از آن صحبت میکنیم حرص و ولع درتولید؛قناعت درمصرف است ومتاسفانه چیزی که درکشور ما درحال پیاده سازی است ؛حرص و ولع در مصرف وقناعت در تولید است.

در ادامه افزود: نکته دیگر در خصوص پیامدهای مجتمع تجاری که به سه دسته کلی تقسیم می شوند ومستند بی راهه به آن پرداخته است: 1- تبعات فرهنگی واجتماعی 2- تبعات اقتصادی 3- تبعات ترافیکی .؛ درنظام غربی وقتی مصرف درجامعه به حد اشباع می رسد نتیجه اش این است که تولیدات کارخانه بفروش نمی رود وبرای حل این موضوع از تبلیغات وجلا دادن به کالاها وتوسعه بازار استفاده می نمایند که درکشورما اقدام به بدترین راه توسعه بازار می کنند. نکته دیگر این است که اکنون مجتمع تجاری محل مبادله کالا نیست ؛محل پرسه زدن اجتماعی است و نتیجه اش ظهور طبقه جدیدی به نام طبقه متوسط جدید شهرنشین است که دربخش فرهنگی باعث مصرف گرایی بیشتر وتوجه به برندها وفردگرایی وظهور مد است ودربخش اقتصادی بیکاری جوانان را مورد هدف قرار می دهند وساخت مجتمع ها را عامل اشتغال زایی تلقی میکنند وشهرداری هم بخاطر عوارض بالای این مجتمع ها مجوز صادر می کنند که درشهرشیراز 8برابرسرانه مجاز مجتمع تجاری ساخته شده ونتیجه اش این شده است که مغازه ها عملا فروش ندارند پس شروع به معامله کردن باهم میکنند و واسطه گری زیاد می شود درنتیجه تورم در شهربالا می رود وعملا هزینه کالا بالا رفته است واین هزینه ازجیب مردم پرداخت می شود ونتیجه اش این میشود که هم اکنون شیراز در بخش تورم رتبه نخست را دارد. نکته دیگردرمورد سرمایه گذاری صنعتی وتجاری است که نتیجه ی سرمایه گذاری صنعتی ؛ اشتغال زایی است ولی در سرمایه گذاری تجاری چیزی به نام دلالی رخ می دهد که ناپیداراست وطبق آمار50% کارخانه های تولیدی کشور به دلیل نبود سرمایه تعطیل شده است و باید سرمایه ها به سمت تولید پیش بروند نه مجتمع های تجاری.

درآخرجلسه نیز پرسش وپاسخی بین حضار ؛آقای رئیسی  وکارگردان مستند شکل گرفت.

                                                                  

دراین همایش تعدادی از اساتید دانشگاه و اعضای شورای شهر فسا خانم بردبار وآقایان نیساری ؛ارجمند وامیری نیز حضور داشتند.


                                                                   

{متن توسط الهام فیروزی به تحریر در آمده است.}

  • موافقین ۱ مخالفین ۰
  • ۹۳/۱۲/۰۶
  • ۴۳۳ نمایش
  • عدالتخواه 1

تجاری سازی شهرها

مستند بی راهه

نظرات (۱)

  • سمیرا مردانی
  • سلام
    خوب بود
    موفق باشید
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی